Wednesday, 28 August 2013

Jogjakarta, indonesia

assalamualaikum,

Harini ntah kenapa eksited apa tah tetiba rasa nak update masa jalan jalan ke jogjakarta haritu.hee ok jom jalan jalan kat jogja mula mula kiteorang touchdown je kat airport destinasi pertama yang kiteorang tuju mestilah hotel namanya hotel ibis, berada di bandar maliboro dekat juga dengan pusat membeli belah,maka senanglah nak melabur $$  Hihi


Hotel ibis,maliboro

kemudian, kami kepantai yang terkenal yang digelar pantai prantis EH parangtitis EHH parangtritis!! hamboi susahnya nak sebut nama pantai je pun. serious, aku tak backspace pun nama pantai tadi salah pun lantak hu kat situ lain sikit dari pantai kita tak reti nak cakap macam mana tegok la sendiri.tapi yang penting ada kuda.

nampak tak dia tu yang pakai topeng tu nama dia johnydeep.

ok habis cerita pantai parangtitis haha lantaklah eja salah pun. kemudian hari kedua kiteorang ke gunung berapi pulak masa tu dah meletup dah rasanya gunung berapi akan meletup 6 tahun sekali. kire dah tahu bila meletupnya taklah takut sangatkan. tapi kalau nak ke gunung berapi kena naik motor scramble. 

posing je bukan pandai pun bawak driver motor tu kami suruh jadi photographer hee

batu besar atas gunung berapi..

kawasan gunung berapi bak ang.

ni adalah salah satu bunga yang hanya tumbuh di kawasan gunung berapi nama dia bungga kekal. cantikkk aku beli satu letak dalam bilik. tak rosak kauu. ok habis cerita hari pertama dan kedua 
ok esok kita sambung ke chandi borobudur ...



2 comments:

  1. apesal pakwe aku jadi kuda? apesal kuda pon nak letak nama pakwe aku? apesal! bengangnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HaHa kuda pun nak nama omputih jugek

      Delete